Beyaz’dan… | Eğlence

BİZ TATİLE GİDERİZ…
Bizde yaş 18’e gelince sürüler halinde Bodrum’a, Marmaris’e gidilir.
Niyet belli! 15 gün orada kalınır. İlk 5 gün güzel kadınlara asılır herkes. Olmayınca şişman Alman kadınlarda şans denenir… Son günlerde ise Pansiyoncu kızlara asılınır…
Ben de o niyetle Marmaris’e gitmiştim.
Orda bir turist kıza sordum, “Would you like you to swim with me baby” diye. Bu cümleyi kurana kadar da canım çıktı. Kız bana “Thank you” demez mi… Ulan ben onca yıldır İngilizceyi bu Thank you için mi öğrendim!….

EZAN VE TOP…
İlkokul çağlarımda sokakta arkadaşlarımla top oynarken, annem hep balkondan çağırır: “Oğlum Beyazıt ezan okunuyor, eve gel.” O zamanlar namaz da kılmıyorum. Neden ezan okununca eve gideceğim? O dönemde ezan okunurken benim gibi eve gitmeyip top oynayan arkadaşlarımı tanıyor musunuz: Hakan Şükür, Sergen, Hami, Aykut, Hagi… Peki, benle beraber ezan okunurken eve giden arkadaşlarımı tanıyor musunuz: Ben, Yaşar Nuri Öztürk …

MEMLEKET NERESİ ABİ?..
Plajda tüm yabancı erkekler sırtüstü yatarken, Türk erkeği yüzüstü yatar. Bir de beline havlu dolayıp, altından don değiştirmeyi başarır. Sanki orası Şengül Hamamı. Herkes terlik giyerken Türk erkeği plajda Tokyo giyer.
Plajda genelde yabancılar kitap okur, Türk erkeği cep telefonu ile konuşur.

BEYAZIT’IN PİPİSİNİ GÖRÜCEZ…
Çocukluğumda, annem eve çağırdığı komşularıyla sohbet ederdi. Bazan sohbet baygınlık verince, “Oğlum hadi teyzelere amcanlara pipini göster” derdi. Ben de o sırada ders çalışırdım. “Yaa anne dersim var, gösteremem” derdim. “Aaaa, ne kadar ayıp!” diye kızarlar… Şu işe bakın; göstermek değil de göstermemek ayıp… Çok istiyorsanız siz birbirinize gösterin. Artık öyle alışmıştım ki, komşu teyzeler gelmeden önce ben göstermeye hazırlanıyordum… Bir gün Perihan teyzeler geldi. Annem kapıyı açıp buyur etti… Perihan teyzeden cevap: “Yok yok, biz girmeyeceğiz. Beyazıt’ın pipisini görüp gidicez…”

YÜKSEK SESLE YABANCI DİL
Biz turiste yardımcı olabilmek için elimizden geleni yaparız. Ancak bizde yabancı dil yüksek sesle konuşulur. Mesela bir turist Marmaris’e nasıl gidileceğini soruyor. “Şurdan, şurdan…” diye cevap veriyor bizimkisi. Turist anlamıyor, bizimki sesini yükseltiyor: “Şurdan, şurdaaan…” Turist yine anlamayınca, bizimki bağırmaya başlıyor: “Şurdaaan, şurdaaaan…” Turist korkuyor, anlamış gibi yapıp bir daha soramıyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *